Essentra PLC

Essentra plc is een FTSE 250-bedrijf en een toonaangevende wereldwijde aanbieder van essentiële onderdelen en oplossingen.

Via haar vier strategische business units richt Essentra zich op de lichte productie en distributie van grote volumes essentiële onderdelen die klanten in een breed gamma aan eindmarkten en geografische regio's nodig hebben.

Distributie

De divisie Components is een wereldwijd toonaangevende producent en distributeur van spuitgegoten plastic, vinyl gedompelde en metalen artikelen. Operationele afdelingen in 27 landen beleveren een zeer divers aantal industriële klanten en voorzien hen razendsnel van producten voor zeer uiteenlopende industriële toepassingen, zoals machinebouw, de auto-industrie, productieomgevingen, elektronica en de bouw.

De divisie Speciality Tapes heeft expertise in het coaten met meerdere lijmsystemen in tal van technologieën. Er zijn bijna 3.000 zelfklevende producten uit voorraad leverbaar, waardoor producten van Essentra voldoen aan alle hoogwaardige behoeften, van schuim, magnetische, fingerlift- en acryl high-bond-tapes tot klittenband en anti-slip-foam.

De divisie Security staat al meer dan 30 jaar aan het voorfront van de ID-technologie en heeft toegang een zeer uitgebreid portfolio aan producten en diensten, zoals printers, software en verbruiksartikelen van toonaangevende fabrikanten.

Verpakkingen voor de gezondheidszorg en persoonlijke verzorging

Een toonaangevende wereldwijde leverancier van verpakkingen en authenticatieoplossingen voor toonaangevende klanten in de sectoren farmaceutische, persoonlijke verzorgings- en specialistische verpakking, in de gezondheidszorg en in de papier- en kartonindustrie. Het bedrijf richt zich op het leveren van toegevoegde waarde door innovatie, kwaliteit en service door een breed assortiment aan producten en oplossingen aan te bieden, zoals kartonnen dozen, tapes, bijsluiters, folies, etiketten en controle-oplossingen.

Filterproducten

De enige onafhankelijke wereldwijde leverancier van sigarettenfilters. De negen wereldwijde productielocaties, inclusief een technologisch centrum dat wordt ondersteund door drie regionale ontwikkelingscentra, bieden een flexibele infrastructuur die strategisch is gepositioneerd om de tabaksindustrie van dienst te zijn. Deze divisie levert, naast een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige innovatieve filters en verpakkingsoplossingen met toegevoegde waarde voor het marktsegment dat hun eigen sigaretten rolt, analytische laboratoriumdiensten voor het meten van ingrediënten voor de sector.

Specialistische Technologieën

Een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde oplossingen voor een internationaal klantenbestand in zeer gevarieerde eindmarkten, zoals olie en gas, de bouw, point of sale, gezondheid en persoonlijke verzorging en consumptiegoederen.

Essentra Porous Technologies is toonaangevend als ontwikkelaar en producent van speciale vloeistofverwerkingscomponenten. Voor de vervaardiging hiervan worden verschillende technologieën, zoals geweven en ongeweven vezels, polyurethaanschuim en poreus plastic gebruikt.  Onze handige componenten, die bekendheid genieten door toonaangevende innovaties in de gezondheidszorg, in de sector consumptiegoederen en voor industriële toepassingen, zijn te vinden in zeer gevarieerde producten, van medische diagnostische proeven tot geavanceerde pads voor wondverzorging, printercartridges voor inkjetprinters, schrijfgerei, cleanroom-doekjes en luchtverfrissers.

De divisie Pipe Protection Technologies is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige innovatieve producten voor gebruik in verschillende eindmarkten, van grondstofharsen tot thermoplasten en polymeerlegeringen van technische kwaliteit. Klanten over de hele wereld worden vanuit productielocaties in vier landen beleverd via een uitgebreid netwerk van distributeurs.

Essentra Extrusion is een toonaangevende extruder van op maat gemaakte profielen. Het in Nederland gevestigde bedrijf biedt een volledige ontwerp- en productiedienst. Essentra, opgericht in 1956 en één van de eerste bedrijven in Europa dat plastic extrudeerde, is uitgegroeid tot één van Europa's meest geavanceerde leveranciers van co-extrusies en tri-extrusies voor alle industriële sectoren.

Het hoofdkantoor van Essentra is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Het wereldwijde netwerk van het bedrijf is verspreid over 33 landen en omvat ca. 9.000 medewerkers, 69 hoofdproductievestigingen, 64 verkoop-en distributievestigingen en 5 onderzoeks- en ontwikkelingscentra. Voor meer informatie kunt u terecht op www.essentraplc.com.


essential solutions
delivered