Over Ons

Essentra Components maakt deel uit van Essentra plc, een toonaangevende internationale leverancier van specialistisch plastic, vezel, schuim en verpakkingsproducten met vier belangrijke operationele divisies: oplossingen voor onderdelen & bescherming, poreuze technologieën, oplossingen voor verpakken & bevestigen en filterproducten. Essentra richt zich met deze divisies op de lichte productie en distributie van grote volumes essentiële componenten en bedient klanten in een breed scala aan eindmarkten en geografische regio's.

Na recente rebranding, helpt de nieuwe identiteit van Essentra Components bij het onder één naam samenbrengen van ons aanbod dat voorheen bestond uit verschillende merken. Het onderschrijft de breedte van ons productaanbod en onze specialistische capaciteiten.

Essentra Components is uitgegroeid tot een sterke distributeur van producten over de hele wereld door het beste van de idealen en producten van een aantal voormalige bedrijven te combineren.  Deze voormalige bedrijven zijn onder meer Moss Plastics, Skiffy en Richco.

Als de oorsprong van Essentra Components produceert en distribueert Moss Plastics, dat in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd, sinds de jaren vijftig een scala aan spuitgegoten en gedompelde onderdelen voor een verscheidenheid aan industrieën. Met lokale kantoren en distributiecentra in Europa, was het bedrijf goed geplaatst om aan de uitdagende leveringseisen van onze pan-Europese klanten te voldoen.

Met kantoren en distributiecentra in de hele VS, produceerde en distribueerde Alliance oorspronkelijk een scala aan componentproducten, zoals spuitgegoten kappen en pluggen, elektrische componenten, gedompelde kappen, pluggen, grepen, beschermende netten, nylon bevestigingen, doorzichtige verpakkingsbuizen voor pijp- en flensbescherming, hittebestendige maskeringsproducten, tules en industriële gasproducten.  Opgericht in 1968 en sinds 1987 bestanddeel van de Essentra Plc. groep van bedrijven, is Alliance het fundament van Essentra Components in de Verenigde Staten.

De overname van het in Nederland gevestigde Skiffy in 2004, heeft geholpen bij het uitbreiden van ons aanbod aan bevestigingsmiddelen en bevestigingen.  Skiffy produceerde en distribueerde een reeks aan bedrijfseigen plastic en metalen producten binnen zeer veel verschillende industriële sectoren. Het assortiment is vooral sterk in nylon ringen, afstandhouders en bussen.

In 2011 heeft de overname van Reid Supply, een toonaangevende distributeur voor standaard industriële componenten die gevestigd is in Muskegon, Michigan, ons assortiment industriële componenten uitgebreid.  Hun aanbod omvatte onder meer knoppen, hendels en handwielen, klemmen en werkstukbevestigingen, matrijsonderdelen, bevestigingsmiddelen en hardware, egaliseerapparatuur en trillingsonderdrukking, materiaalverplaatsing, lagers en aandrijftechniek, metaalbewerking, gereedschap, onderhouds- en winkelbenodigdheden, pneumatiek en hydrauliek, constructiesystemen en veiligheid.

Daarnaast hebben we in 2011 Richco, Inc., overgenomen, dat gevestigd is in Chicago. Door een uitgebreide Europese en Aziatische aanwezigheid konden we ons assortiment aan elektrische componenten uitbreiden.  Richco fabriceerde, primair voor de elektronica- en de elektrische industrie, complexe spuitgegoten onderdelen. Hun productietechnologie is volledig uitontwikkeld en erop gericht optimale prestaties en maximale productflexibiliteit te bieden. Het zwaartepunt van dit assortiment ligt bij printplaten en kabelmanagementcomponenten.

In 2013 werd het bedrijf Ulinco Components AB overgenomen, dat gevestigd is in Zweden. Het is een toonaangevende distributeur van kunststof beschermings- en afwerkingsproducten, hardware en gespecialiseerde maskeeroplossingen in Scandinavië.

In 2013 kondigde Filtrona plc aan dat het zal rebranden als Essentra plc.  Essentra is een abstracte naam, die speciaal werd gekozen om duidelijk te maken wat elk van Filtrona's bedrijven produceert en levert; namelijk miljoenen kleine maar essentiële onderdelen, die vaak een cruciale faciliterende rol spelen in de producten die de klanten van Essentra overal en elke dag produceren.

Mesan werd begin 2014 gekocht door Essentra plc, wat het aanbod componenten op het gebied van toegangshardware heeft vergroot. Mesan, dat haar basis in Turkije heeft, ontwikkelde vele jaren lang hoogwaardige ergonomische, innovatieve en klantgerichte producten,  waardoor het zeer goed paste binnen het groeiende hardwaresegment van Essentra Components.  Het assortiment is vooral sterk in sloten, scharnieren, pakkingen en handgrepen.

Medio 2014 werd een overeenkomst gesloten om Kelvindale te verwerven.  Deze toonaangevende fabrikant en distributeur van een uitgebreid assortiment aan plastic beschermings- en afwerkingsproducten is gevestigd in Australië. Deze overname versterkt onze geografische aanwezigheid in de regio Azië-Pacific.

Ons componentenaanbod

Ons bedrijf produceert en distribueert een van de meest uitgebreide assortimenten voor componentoplossingen voor beschermings- en afwerkingsdoeleinden die worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen en sectoren. Het volledige productassortiment van Essentra Components is lokaal beschikbaar voor u, onze klant.

Ons aanbod omvat:

Naast onze standaard productreeksen stelt onze fabricatie-ervaring ons in staat oplossingen te ontwikkelen om specifieke kwesties van klanten op te lossen als er geen standaard product beschikbaar is.

Het is ons doel om een geïntegreerde oplossing te bieden voor grote volumes van kleine, essentiële producten, voor een breed spectrum aan sectoren, waaronder de machinebouw, automotive, fabricage, elektronica en constructie. We worden ondersteund door lokale vestigingen en distributiecentra in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Azië-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika.

Met meer dan 100.000 standaard catalogusonderdelen die onmiddellijk kunnen worden geleverd, is Essentra Components uitstekend gepositioneerd om zijn uitgebreide geografische distributiecapaciteit ten volle te benutten, met behulp van efficiënte inkoop en productie-activiteiten en geavanceerde IT-platforms, waarmee we kunnen reageren op de eisen van een internationaal klantenbestand.

 


essential solutions
delivered